top of page
Speciaal metselwerk

VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN VAN VOEGEN VAN METSELWERKEN

Verlijmd metselwerk

DIVERSE VOEGOPTIES VOOR EEN PERSOONLIJKE AFWERKING

Ook in de bouwsector is innovatie geen onbekend begrip. Waar vroeger nog metselwerken werden uitgevoerd met klassieke mortel zijn er vandaag de dag meer opties beschikbaar. Woningbouw is aan trends onderhevig – en dat geldt ook voor de materiaalkeuze waarmee wordt gevoegd. 

 

Met ruim 35 jaar ervaring op de teller zijn we als team niet blijven stilstaan en hebben we deze nieuwe technieken helemaal onder de knie. Zo voeren we bij Hemerijckx P&A in Pollare metselwerken uit met klassieke mortel, dunbed mortel of bieden we de mogelijkheid tot lijmen. De juiste keuze maken bepaalt voor een groot stuk de uitstraling van uw woning. Ons team staat u dan ook graag bij met deskundig advies. 

Anchor 1
Verlijmd metselwerk
Hemerijckx logo

AFWERKING OP MAAT

Metselwerken die worden uitgevoerd met klassieke mortel behoeven weinig introductie. Standaard heeft de voeg een breedte van 12 mm, waardoor het breder oogt dan de nieuwste technieken. Bij strakke woningen wordt tegenwoordig immers gekozen voor lijmen of dunbed mortel. Wanneer u streeft naar voegloze metselwerken is lijmen de beste optie. Met behulp van een speciaal doseerpistool lijmen we de stenen aan elkaar vast. Bij verlijmd metselwerk bedraagt de voegdikte zo’n 4 tot 6 mm, afhankelijk van de lijmkeuze. Als extra voordeel heeft lijmmortel ook een hechtsterkte die tot drie keer zo hoog ligt als bij klassieke mortel. 

 

Wilt u eerder op de traditionele manier uw muur gemetseld zien, maar met dunnere voegen? Dan is dunbed mortel ideaal. Met een voeg tussen de 5 en 8 mm krijgt u een vergelijkbare aanblik als bij lijmen. 

WILT U MEER WETEN OVER DE SPECIALE TECHNIEKEN DIE KUNNEN WORDEN GEBRUIKT BIJ HET UITVOEREN VAN METSELWERKEN? VRAAG ONS OM ADVIES.

realisaties
bottom of page